fredag 9. oktober 2009

Forretter på 1,2,3!

En forrett skal være en innledning til hovedretten som venter. Men disse 2 forslagene kan like gjerne være lunch, eller lett kveldsmat.
I huset her, har vi dilla på rå fisk. Derfor lager vi stadig sashimi av laks.















Jeg kjøper den gode Salma laksen, som er så populær. Mange butikker selger den.. ikke bare gourmetforretningene. Bruken skarp kniv, og skjær fisken i fine tynne skiver. Dandèr på en fin tallerken, og strø over litt vårløk,sukkererter og koriander. Syltet ingerfær legger jeg i en liten haug , sammen med en liten stripe wasabi. Sett på en skål med soyasaus, så har du det. Enkelt og knall godt !


Supper i alle varianter, er super lette måltider på denne tiden.
Denne får både en lekker farge og smak.
Først sørger jeg for at en 1/2 rødløk og 1 fedd hviløk, blir litt blankt i en panne. I en annen kjele koker jeg noen biter med potet, litt blomkål og litt brokkoli. Dette må bli godt mørt. Og kok det gjerne i vann m/ flytende buljong(enten kylling/grønnsak).
Slå av vannet/kraften, men ta vare på det. Putt grønsakene og løken i en blender, spe med kraft til suppen får rett konsistens. Hell tilbake i kjelen og kok opp. En liten skvett med fløte, runder fint av.
Her kan du både lage krutonger, og steke litt bacon å ha over.
Billig, godt og enkelt.


Har mye på hjertet for tiden - så det blir mer blogging i helgen:)

Vi sees!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar