Banankake husker jeg at jeg lærte å bake i heimkunskapen. Og jeg har ikke laget den veldig masse siden den gang. Stadig leter jeg likevel etter ting å bruke litt halvbrune bananer til.. bortsett fra smoothie. Så i dag baker jeg banankake! :)
Oppskriften er latterlig enkel.. og jeg lager deigen rett i blenderen.
Gjør bare klar en brødform med bakepapir før du setter i gang, og sett ovnen på 170 grader.
Bananbrød100g smør (ta ut av kjøleskapet i god tid)
100g sukker
1 ts vanilliesukker
2 ts bakepulver
2 modne bananer
220 g hvetemel
0,5 dl melk
2 eggHa alle ingredienser i blenderen, og kjør sammen til en glatt masse. Tar ikke mange sekundene. Hell røren over i formen og stek på 170 grader i ca 1 time. Lykke til :)
Banankake er kjempe godt.
SvarSlettDet er min "disse brune bananene skal jeg ikke kaste" løsning hver gang :-)