onsdag 19. august 2009

Suppe!



Siden jeg er veldig glad i mat.. og ofte sulten til middag, liker jeg at det er litt skikkelig mat på bordet. Derfor må mine supper være mettende!
Oppskriften jeg skal dele med dere i dag, er skikkelig middag.. og kan varieres i det uendelige. Denne kan bla varieres med kylling, og kyllingkraft.
Tipset er å lage en stor porsjon, og nyte den i mer enn en dag. Suppen blir nemlig bedre og bedre for hver dag som går:) Kan også fryses.

"Mørk og mystisk suppe"

1 rødløk
1 purre
1/2 Sellerirot

4 store Gulrøtter
Rød chilli
, mengde etter ønske
4 Poteter
(kan sløyfes)
Laubærblad

Hvitløk

Kjøtt & vin, flytende buljong
. (Hvis du ikke da har "ekte kjøttkraft" noe sted)
Gryte kjøtt av okse

100 gram linser, etter ønske. Legges i vann natten over

Urter (feks: rosmarin, persille, basilikum o.l)

Kutt opp ( gjerne i litt gode biter)og fres alle grønsakene lett møre i en romslig kjele. Fyll på gogt med vann, slik at det dekker grønsakene og vel så det. Smak deretter til med buljong. Og her skal du være raus! Suppen skal få en skikkelig mørk farge, og smake ganske så kraftig. Stek kjøttet, litt av gangen, i en stekepanne og ha det over i suppen, som nå bare står å trekker. La gryten stå på svak varme, gjerne i noen timer. Tilsett de myke linsene, og en bunt friske urter mot slutten av trekketiden.

Dette er både enkelt og kjempe godt.. servèr den som hverdagsmiddag... til jentekvelden... eller ta den med som deilig lunch på jobb!

Nyt - og ha en fin kveld :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar