onsdag 26. august 2009

Lyst på noe godt til kvelds...?


Hva med å slenge sammen en enkel eplekake?
I denne kaken kan man i og for seg bruke mange slags frukt.... men i dag brukte jeg nå norske epler.. og pærer. Plommer er også deilig. Den blir litt bløtere da, men det smaker kjempe godt!
For sikkerhetsskyld bakte jeg den i en langpanne. Den er så grei å fryse ned, og ta opp når man får besøk.
Deler man porsjonen i 2, passer den supert i en vanlig rund form.


"Enkel eplekake"

200 g smør
3 dl sukker
2 egg
8 dl hvetemel
2 kopper melk (ikke store krus)
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3 epler
rosiner
kanel
Hakkede mandler


Rør smør og sukker hvitt, og tilsett eggene. Ett av gangen. Rør godt i mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker vekselsvis med melken. Når røren er glatt og fin, helles den over i en langpanne med bakepapir. Den opp eplene i tynne båter og fordel på kaken. Strø litt sukker og kanel på, sammen med hakkede mandler og litt rosiner. Stekes på 200 grader i ca 35 min.


Selv spiser jeg den gjerne rett ut av langpannen.... med de litt mer sofistikerte nyter den med kesam, krem eller en kule med is.


Da er kveldskosen klar, og det lukter deilig i huset! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar