torsdag 21. januar 2010

Dressing



Har ofte skrevet om at jeg er veldig glad i div salater. Og her i huset spiser vi salat nesten hver dag. Enten som hovedrett, eller som det grønne alibiet til en hovedrett.
Bare salat, uten noe på, er ikke noe for meg. Jeg liker å kryder den godt.. og lage en form for vinagrette. Da blir salaten virkelig smakfull!
De gode gamle dressingene ødelegger i grunn bare for smaken av alle grønsakene. Men en lett og fin dressing basert på en god olje, fremhever alt det gode. Bruk nøytral olje, eller en olivenolje som ikke er så kraftig på smak.
Må jo ha noe godt på lur når min venninne, vegetarianeren, kommer på besøk. :)



Dressing forslag nr 1 er en "tynn" pestovariant:
Ha olje, pinjekjerner som er ristet, hvitløk, frisk basilikum og persille i en blender/bolle med stavmikser. Hvis du elsker parmesan, som meg, så river du massevis og har i blandingen.
Smak til med salt og pepper.
Pass på at den er litt tynn på konsistens - da er den lettere å blande i salaten.




Forslag nr 2, er en sitron olje:
Bland olje, saften av 1 sitron, og revet skall i en bolle. Smak til med salt, pepper og sukker. Her er skallet det aller viktigste, så vask den godt. Det er her all den gode aromaen sitter !


Forslag nr 3 er en asiatisk variant:
Olje, hvitløk, frisk chili, koriander og persille går i blenderen. Salt/pepper, og saften fra 1 lime.


Forslag 4 er en søt variant som er nydelig til salater med svin/kylling:
Kjør biter med saftig melon eller hermetisk aprikos, sammen med olje og noen biter chili. Her kan du også bruke koriander og litt revet skall av sitron. Men husk litt pepper og salt, for å løfte smaken. Høres rart ut, men er veeeeldig smakfullt.


Forslag 4, er en for spesielt interesserte... Blåmuggolje:
Ha olje, blåmuggost, persille og pepper, i en blender, eller bruk stavmikser.
Kan godt ha litt klumper denne. For dere som liker slik ost, er dette kjempe deilig!


Her har dere fått noen varianter som virkelig løfter enhver salat - håper det inspirerer og gjør at slik mat kommer oftere på bordet!

Lykke til :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar