tirsdag 22. september 2009

Kamskjell m/bacon og blomkålpurè....



Torunn, jeg håper du leser dette, siden du sier du har lyst på kamskjell til helgen. Dette er en super god oppskrift, men en fin men ren blanding av smaker!

Lykke til :)


Blomkålpurè
Kok et helt blomkålhode,men ta av noen av de bittesmå pene bukettene. De skal du steke senere.
Ha godt med salt i vannet, og kok til det er mørt nok til å mose. 12-15 min. Slå av vannet og mos med en stavmikser.. slik at det blir en slett masse. Ha i en klatt med godt smør, og litt fløte, slik at konsistensen blir som en lett grøt. Salt og pepper må også i selvsagt. Stek de små bukettene brune og fine i smør og olje.

Bacon
Sprøstek en pakke bacon, og hold den lunken til kamskjellene er stekt.

Kamskjell
Få tak i ferske kamskjell... de smaker helt annerledes enn de frosne. Og for all del: Stek dem med rognen!
Varm en panne skikkelig opp med en kombinasjon av olje og smør. Sørg for av skjellene er romtemperert før de legges i panna. Vær kjapp med stekingen.. de skal bare få litt farge før de vendes på andre siden. Helt mot slutten av steketiden salger og peprer du.. og har over litt nypresset sitronsaft!

Legg opp på et fat med purèen i bunnen, som et speil... og kamskjellene over.... så strør du det sprøstekte baconet over til slutt. Ha også over noe av fettet. Dekorer med de små bukettene, og gjerne noe grønt! Bladpersille eller litt dill er lekkert.
Den "søte" pureen passer ypperlig med det salte baconet og de delikate, sitronmarinerte kamskjellene.
Nyyydelig!





4 kommentarer:

  1. Jeg har faktisk en liknende oppskrift, men jeg bruker en white bean pure istede, å så har jeg dampet miniasparges vedsiden av...veldig deilig :)

    SvarSlett
  2. Nam nam ja jeg leste med en gang jeg så kamskjellet ditt dukket opp på leselisten min ;)
    Må definitivt prøves :)

    SvarSlett
  3. White bean funker strålende også.. men for meg er det noe med den litt "søte" blomkålen som er perfekt:)

    SvarSlett
  4. Oppskrift prøvd og godkjent. Nam nam. Jeg som har vært så redd for å øage kamskjell (var redd de skulle bli gummi) også var det så enkelt. JIPPI!

    SvarSlett