
I morgen har vi kommet halvveis i arbeidsuken.. og vi kan så smått begynne å glede oss til helg:)
For meg er det flere utskeielser forbundet med helgen..... bla dessert!
En god dessert er ren lykke, altså... og det enkle er ofte det beste. Hvem liker ikke noen friske bær, med enten krem eller is?
Nå som høsten virkelig viser seg frem utenfor døren, skal dessertene være litt mer av det mektige slaget.
I dag får dere derfor min oppskrift og variant av den gamle klassikeren "Tilslørte bondepiker".
Vi kan vel si at denne har en Italiensk vri.
"Italienske bondepiker"
Epler
Kanelstang
Vaniljestang
Brunt sukker
Mascarpone
Melis
Bixit kjeks
Appelsin
Mørk sjokolade 70%
Godt smør
Sett en kjele med en smørklatt på middels varme. Del opp eplene i båter, og ha dem over i kjelen med kanelstangen og en ss brunt sukker. Stek eplene lett møre, og trekk kjelen av platen. Ta en boks Mascarpone og rør den sammen med 1 vaniljestang, 2 ss melis, revet skall og 1 ss saft fra 1 appelsin. Du kan bare røre for hånd her. Knus noen kjeks i en pose, og bland smulene med litt smeltet smør slik at de blir litt fuktige. Så skal dette legges lagvis, enten i porsjons glass eller i en stor form: Legg epler i bunnen, så litt mascarpone krem og deretter litt kjeks. Gjenta til glasset/bollen er fylt opp. Topp med rikelig med revet sjokolade. Kan gjerne lages god tid i forveien!
Ha en fortsatt strålende tirsdag! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar