tirsdag 9. mars 2010

Hvit fisk!




Som jeg lovet i går, kommer en frisk fiskeoppskrift i dag. Til denne liker jeg å bruke hvit fisk. Da gjerne steinbitfilèt, eller breiflabb. De er begge faste og fine og bake i ovnen. Får du tak i torskeloins, er det også godt!
Del fisken i passe porsjonsstykker, og hakk chili og en dill/persilleblanding fordel på hvert sitt fat.
Ha litt olje på fiskestykkene, og rull dem så først i chili og deretter urtene. Ta frøene ut av chilifrukten slik at det ikke blir altfor sterkt.
Salte og pepre godt. Når stykkene er lagt i en ildfast form, klemmer du en halv lime over hver fiskebit.
Bakes på 180 grader i ca 20 min. Varierende ut i fra tykkelse på stykkene. Jo tykkere jo bedre!

Til dette kan du lage en mandelpotetmos, med smak av jordskokk eller sellerirot.
Riv litt lime/sitronskall over til slutt, for å hente igjen litt av smaken fra fisken.
Funker også fint å "slow" steke litt løk.

Enkelt, greit og veldig godt!


God kveld, folkens :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar