mandag 31. mai 2010

Jeg ser meg nødt til å slå et slag for Couscous!




Couscous bruker jeg veldig mye, kanskje spesielt mye nå om sommeren!
Det er et tilbehør som kan varieres i det uendelige... og smaksettes utrolig bredt. Alt ettersom hva du liker eller har lyst på den dagen.
Personlig har jeg 2 favorittvarianter.... en som heller mot det "søtlige"... og en "Curry, chili og lime" variant. Til grillmat er dette nydelig - og gir et helt annet smaksbilde enn den gode gamle potetsalaten, som jeg forøvrig håper ALLE lager selv! (Kommer en oppskrift på det også, en av dagene. Viktig å kunne tilberede en bra potetsalat!)

Dagens oppskrift bruker jeg til lyst kjøtt som svin og kylling, samt til fisk.


"Eple og kanel couscous"
2,5 dl Couscous (finnes nå i alle butikker)
2 ss Kyllingkraft (eller en god slump salt)
1 Eple (syrlig)
1 Stangselleri
1 Rødløk
2 fedd Hvitløk
Bladpersille
Nøytral olje
Kanel
Sitronsaft

Gjør slik:
Kok 2,5 dl couscous slik som pakken beskriver. Ha litt kraft i vannet for ekstra smak.
Hakk løk og hvitløk fint og ha over i en kjele som du tilsetter nøytral olje og varmer lett opp. Pass på hvitløken her... den skal ikke få farge, men kun slippe de gode aromaene. Løken blir myk og fin.
Del eplet i små terninger, og gjør det samme med selerien. Ha over i en bolle, sammen med hakket bladpersille.
Når couscousen er ferdig trukket har du også denne i bollen og heller olje og løkblandingen over.
Salte og pepre godt... og helt til sist, hvis du liker kanel.... ha en liten ts. Setter virkelig en siste finish her. Avslutt med en skvis med fersk sitronsaft.
Denne salaten blir saftig og fin hvis det får "trukket" litt i kjøleskapet før servering.



Håper dere, som meg, har hatt en deilig dag i solen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar